On se kyllä ihmeellistä, miten lyhyenkin lomantapaisen aikana onnistunkin saamaan oman rytmini aivan sekaisin. Välillä syytän (aiheettakin) avomieheni dj-hommia, joilta hän tulee aamutunneilla kotiin. Eihän minun olisi mikään pakko valvoa yhteen-kahteen yöllä vaikka toinen valvookin työssään aamutunneille asti... Töihin lähtö oli tänä aamuna melko tuskaista. Onnistuin venyttämään nukkumaanmenoa yli puolenyön ja senhän tietää, miten vaikealta seuraavan aamun herääminen tuntuu! Hermanni-kissammekin oli sitä mieltä, ettei minnekään töihin tarvitse lähteä - sen kun vaan emäntä jää sänkyyn kissan makuualustaksi. Se istui lapasteni päällä ja välillä makasi pitkin pituuttaan ovimatollamme ulko-oven edessä ja mourusi. Mutta jäisi kissakullatkin murkinatta, jos emäntä ei töihin itseään saisi raahattua!

Pidän kyllä työstäni hyvin paljon. Kirjastossa on kiinnioloaikoinakin vaikka minkälaisia perustehtäviä, etenkin nyt vuodenvaihteen lähestyessä. Aamun ensimmäinen työni olikin laskea kuukauden kassa, tehdä tilitykset ja kirjanpito. Päivä ja iltapäivä menivätkin sitten lehtien saapumisvalvontaa ja vuodenvaihderumbaa suunnitellessa. Huomenna saan aloittaa tämän vuoden vuosikertojen laittamisen lehtivarastoon, mikä viekin sitten pari päivää kaikkien kommervenkkien kanssa. Näiden hommien lisäksi pitää täyttää vuoden tilastot ajantasalle ja valmistella kirjasto valmiiksi ensi viikon aukeamista varten. Tämä lukuvuosi meneekin pitkälti kirjoja ja lehtiä läpikäydessä, kun ei-niin-tärkeät-tapaukset pitää poistaa kokoelmista, että saadaan toisen toimipisteen aineistot sopimaan kompakteihin tiloihimme...

Torstaina, uudenvuodenaattona, vietän palkatonta vapaapäivää. Avomiehellä on silloin syntymäpäivä mutta juhliminen saa jäädä nyt väliin, sillä hänellä on taas vaihteeksi dj-keikka. Olisi ollut mukavaa viettää syntymäpäiviä keskiviikkoiltana jonkin mukavan merkeissä mutta täällä periferian kaupunkipahasessa kun ei tapahdu yhtään mitään! Baariin ei voida lähteä, kun avomiehellä on se keikka seuraavana päivänä. Elokuvateatterin tarjonta on juuri nyt aivan surkea. Kaupunginteatterissa ei ole silloin näytäntöjä. Missään ravintolassakaan ei ole oikein ketään esiintyjiä. Syömään en oikein haluaisi lähteä, kun koko joulu ollaan syöty ja olo on ihan turvonnut. Videovuokraamostakaan en halua filmiä hakea katsottavaksi kotiin, kun kotona ollaan ja istuskellaan aina. Mitäs sitten ohjelmanumeroksi? Onko ainut mahdollisuutemme päästä ulos ja tehdä jotain yhdessä kuntosalille treenaamaan meneminen? No, vaihtelusta kai sekin kävisi... Toivottavasti onnistun keksimään jotain mukavaa menoa keskiviikkoiltaan mennessä!

Nyt lähden kissoja ruokkimaan ja suunnittelemaan nukkumaanmenoa. T: Leena